V sobotu som sa rozhodla prekvapiť kamarátov dezertom na opekačku. Prekvapenie nevyšlo úplne, lebo na opekačku sa dezert priniesť nepodarilo, ale dezerat sa vydaril, chutil výborne. Ak máte radi sladké (a myslím tým naozaj sladké) zákusky, určite vyskúšajte, príprava nezabrala ani 15 min.
Dajte mi vedieť, či by Vám takýto zákusok chutil, a ak ho vyskúšate, dajte vedieť ako to dopadlo 🙂
2 -3 balenia Indiánok (alebo iné obdobné keksy)
maslo
nutella 400 g
krémový tvaroh 2 ks
Okrem iného sa zíde, ale nemusí byť: mlieko, práškový cukor, nejaké orechy alebo kokos
POSTUP
- Keksy podrvíme (ručne, čo je väčšia sranda alebo v mixéri), zmiešame s PL masla a PL Nutelly. Ak sa Vám vzniknutá hmota zdá príliš suchá, môžete pridať trošku mlieka, ale nie priveľa, aby z toho nebolo blato.
- Vymiešanú hmotu naplníme do formy. Ja som používala srdiečkovú, lebo iná nebola po ruke, okrúhla je ideálnejšia, pre servírovanie. Snažte sa, aby bola hmota rovnomerne utľapkaná, nech nie je na jednom konci príliš tenká a na druhom hrubá. Mala by Vám vzniknúť približne centimetrová vrstva. Dajte zatiaľ chladiť do chladničky.
- Zvlášť vymiešajte tvarh s celou zvyšnou Nutellou (ó áno). Ak máte tvaroh, ktorý je príliš kyslý, môžte pridať aj trošku cukru, ale možno ani nie. Ja som pridala a myslím, že nebolo treba. Vzniknutú hmotu jednoducho vykydnete do formy na cesto. Uhladíte a môžete posypať buď nasekanými orechmi, lieskovcami alebo posypať kokosom ako ja. Aspoň na tri hodiny treba dať cheesecake stuhnúť. No a potom už len maškrtiť.
- Ak si chcete pozrieť ako mi to išlo v reáli, tak klikajte TU. Prajem Vám dobrú chuť a určite mi dajte vedieť, či Vám chutilo ak ste vyskúšali. Čoskoro sa prihlásim z ďalším receptom-nereceptom 🙂